BBQ-festival Bilzen
BBQ-food
Proef sappige ribben, verfijnde BBQ gerechten en verrassende lokale streekproducten.
Live muziek
Laat je maaltijd begeleiden door de juiste sfeer. Een live band zorgt voor de muzikale omlijsting van de dag.
Voor heel de familie
Uw kinderen beleven een geweldige dag op het springkasteel, in de kids corner en door onze balonnenman.
Mini workshops
Doe mee aan korte workshops: ontdek wildbereidingen, leer messen slijpen en waag je kans bij de burger challenge.
Wat kan je verwachten?
De beste BBQ-merken geven live demo's en je kunt allerlei lekkers proeven bij één van de vele standjes! Haal een drankje aan de bar, geniet van live muziek en breng gerust het hele gezin mee, want ook voor de kids is er plezier!
- Gratis workshops en tastings rond de allerbeste BBQ-merken.
- Culinair BBQ Walking Dinner (betalend) met aangepaste dranken,
niet voor kinderen. - Springkasteel en indoor kids corner voor de kids.
- Live muziek voor een gezellige wintersfeer.
- Heerlijke BBQ-gerechtjes om de honger te stillen.
- Standjes van lokale partners met Bilzerse streekproducten.
- Messenstand waar je je messen kan laten slijpen
- Wildstand Jan Beuls (stand met echt wild + uitleg jacht en wild hapjes)
Wat kan je allemaal eten?
Bij Grill & Glorie kun je genieten van de allerlekkerste BBQ-gerechten! Proef het heerlijke varken aan het spit, geniet van sappige burgers, of laat je verrassen door de slow cooked BRISKET.
- Varken aan het spit
- Sweet arancini met smoky cream
- Nacho's & BBQ-potato's
- Slow cooked brisket
- Chickenwings
- CheeseBurger
- Dimsum (BBQ of Veggie) by Frauke
- Basque cheesecake
BBQ Walking Dinner
Geniet van een culinaire BBQ-ervaring onder leiding van chef Rogier.
Kies een tijdslot, reserveer uw plaats en geniet van het BBQ Walking Dinner met aangepaste dranken en een persoonlijke uitleg van onze lokale partner:
Onder leiding van Massimo Salis van wijnhandel Gusto Quattro Mori.
Onder leiding van biersommelier Kevin Pesout
van het bier Horendol.
Onder leiding van Massimo Salis van wijnhandel Gusto Quattro Mori.
DRIEGANGENMENU:
Voorgerecht: Coquilles met bloedworst en zuurkool, verfijnd afgewerkt met krokante bacon-kroepoek. Een verrassende combinatie van zilt, hartig en friszuur..
Hoofdgerecht: Gebraden fazant met pompoen en savooikool, geserveerd met een smeuïge smokey smash potato. Een feestelijk gerecht met diepe herfstsmaken en een vleugje BBQ.
Dessert: Een verrukkelijk Christmas Dessert als zoete finale.
Na afloop ontvang je de recepten, zodat je de gerechten thuis zelf kunt bereiden en de smaken van ‘Grill en Glorie’ kunt herbeleven.
Beperkt aantal plaatsen, dus koop tijdig je ticket(s).
Veggie Walking Dinner? Dat kan! Stuur ons een bericht.
- Chocolade mousse,
- Crème royal,
- Tiramisu,
- Créme brûlée,
- Panna cotta met seizoenstopping
- Wortelcake met gezouten caramel
- Mini chocolade moelleux
- Mini ijsjes
- Slagroom & fruit €3,00 p.p.
- Crème au beurre €3,00 p.p.
- Thema naar keuze, versiert met suiker €6,00 p.p.
Slowcooked varkensschouder “green egg”-apple coleslaw-BBQsaus
Varkens/rund-sla-tomaat-rode ui-augurk-homemade sauzen-cheddar-keuterspek-bio spiegelei
100% natuurlijk rund-Heer van Biesen-Limburgse grottenkaas“kaasbaronneke”-keuterspek-rode ui-sla-tomaat-augurk
Common Sense burger meat-spek-cheddar-pulled pork-special sauce
BBQ bloemkool-kikkererwten-Griekse yoghurt
Oesterzwammen-coleslaw-BBQ sauce
Falafels-venkel-komkommer-kruiden-yoghurtdressing
Maïsreepjes-texmex-limoen
Huisbereide Thaise loempia’s-zoetzure cranberry-chilisaus (4 stuks)